nieuws

Heerlijk onderuit

Geen categorie

OntwerpstudioEOOS uit Wenen is de afgelopen tijd druk in de weer geweest voor Walter Knoll. Op de IMM in Keulen presenteerden zij een aantal nieuwe ontwerpen voor dit Duitse meubelmerk, waaronder Joel and Joey en de Andoo Lounge Chair.

Heerlijk onderuit

Club chairs zijn volgens de ontwerpers iconen van gecultiveerde ontmoetingsplekken. EOOS wilde de traditionele club chair opnieuw vormgeven en zo ontstond Joel: een moderne comfortabele leunstoel, die zich tegelijkertijd bewust is van de traditie. De rugleuning en de zitting domineren bij beide ontwerpen, bij de eetkamerstoel Joey zijn deze elementen hoger en slanker vormgegeven.  

De Andoo Lounge Chair is een variant op de slanke eetkamerstoel die vorig jaar is gepresenteerd op de meubelbeurs in Keulen. De uitnodigende bekleding van zacht leer met geintegreerde stiksels en het vloeiende hout komen samen in een relaxte leunstoel. De stoel is er met een hoge of een lage rugleuning, met of zonder armleuningen en met bijpassende voetenbank. De Lounge Chair is de laatste aanvulling op de collectie Andoo die bestaat uit stoelen, tafels en barkrukken.  

www.walterknoll.de

Reageer op dit artikel