nieuws

BNA-Gebouw van het Jaar 2008 verrijkt met drie regiowinnaars

Geen categorie

In de BNA-verkiezing ‘Gebouw van het Jaar 2008’ zijn drie regiowinnaars aangewezen die meedingen naar de nationale hoofdprijs die op 24 april in Hilversum wordt uitgereikt.

BNA-Gebouw van het Jaar 2008 verrijkt met drie regiowinnaars

Het Twents Carmel College De Thij in Oldenzaal door Erik van Eck en Ronald Hogeveen (Broekbakema) sleepte de overwinning in de Regio Oost in de wacht. De jury was onder de indruk van de ovale vorm van het gebouw die volgens hen mooi past in zijn omgeving. Een schoolvoorbeeld.

Wooncomplex La Grande Cour in Amsterdam is de winnaar geworden in de regio Noordwest/Centrum. Het ontwerp is van Meyer en Van Schooten Architecten, Heren 5 architecten en de Architekten Cie. Volgens de jury “strekken bij een goed gebouw vakmanschap en ontwerpaandacht zich uit tot aan het kleinste detail. Een winnaar schrijft geschiedenis”. 

BNA-Grande Cour.jpg
La Grande Cour in Amsterdam

In de Regio Delta is Glastuinbedrijf Ovata uitgeroepen tot winnaar. Hans Kalkhoven maakte het ontwerp dat door de jury werd geprezen door zijn “naadloze aansluiting bij de sfeer van het werken in de kas.” 

www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Zie voor een projectbeschrijving van het Carmel College De Thij in Oldenzaal: 
http://dearchitect.sdu.nl/architect/nieuws_vakinformatie/toon_nieuwsbericht.jsp?di=402226

Reageer op dit artikel