nieuws

Multifunctionele materialenmix

Geen categorie

Ontwerper Ilkka Suppanen zorgde voor gezinsuitbreiding bij Marimekko. De Finse stoffenfabrikant kan nu ook een opbergmeubel annex bijzettafel, getiteld Kirstu, tot zijn productfamilie rekenen.

Multifunctionele materialenmix

Het eenvoudige ontwerp bestaat uit een bak, vervaardigd van stijf polyester vilt, met een gedecoreerd deksel. Suppanen maakt gebruik van gerecyclede grondstoffen bij de productie van dit vilt, zodat het productieproces vrijwel geen afval oplevert. Het materiaal kan redelijk wat gewicht dragen, maar de Kirstu is niet bedoeld om op te zitten. Het kunststof deksel functioneert tevens als dienblad en is gedecoreerd met het door Suppanen ontworpen patroon Marhaba, dat is opgenomen in de stoffencollectie van Marimekko. De Kirstu is er in twee afmetingen, 26, 5 cm bij 46 cm en 26,5 cm bij 65 cm.

www.marimekko.com 

Reageer op dit artikel