nieuws

Koeweit schakelt Haagse architecten KOW en Archipelontwerpers in

Geen categorie

De architectenbureaus KOW en Archipelontwerpers zijn in opdracht van de Koeweitse overheid samen gestart met de eerste studies voor de ontwikkeling van vier recreatie- en woongebieden in Koeweit.

Koeweit schakelt Haagse architecten KOW en Archipelontwerpers in

Een onderdeel van de opdracht is de revitalisering van de Kuwait Towers. Deze drie beeldbepalende oude water- en energietorens worden tot de bekendste gebouwen uit de Golfregio gerekend. Het is aan KOW en Archipelontwerpers de torens met de directe omgeving een nieuwe aantrekkelijke functie te geven. Voor de kust ligt het Green Island, een themapark. Het eiland zal worden herontwikkeld als recreatiegebied voor de Koeweitse bevolking. Verder worden de architectenbureaus ingeschakeld voor het uitbreiden en herinrichten van een pretpark en een resort in het zuiden van Koeweit.

www.kow.nl

Reageer op dit artikel