nieuws

Oplevering – Verwijzen naar scheepswerven

Geen categorie

In Ridderkerk is het project de 4 Jaargetijden, bestaande uit 240 woningen, opgeleverd. Het is ontworpen door Groosman Partners.

Ridderkerk-liggend-1a.jpg    Ridderkerk-liggend-4.jpg

Zij wonnen met dit plan de prijsvraag voor de stedelijke herstructurering van het Dura-Slikkerveerterrein. De oorspronkelijke Dura-Coignet flats zijn gesloopt, maar de bestaande bomenrij is behouden en maakt deel uit van de groene wandelzone die het terrein in kwadranten verdeelt. Drie woontorens geven richting aan het gebied.

Ridderkerk-staand-2.jpg    Ridderkerk-staand-2a.jpg

Het terrein bestaat uit niveauverschillen die aansluiten bij de ruimtelijke werking van de Ridderkerkse Ringdijk. Deze loopt tegenwoordig niet meer langs de rivier, maar dwars door de gemeente. De half verdiepte parkeergarages maken het mogelijk om het binnengebied autovrij te houden. De gevels van gedecoreerd metselwerk, zinken daken en stalen details verwijzen naar de nabij gelegen scheepswerven, waar veel bewoners van Slikkenveer werken of gewerkt hebben. 

www.gp.nl

Ridderkerk-liggend-3.jpg    Ridderkerk-liggend-2.jpg
Foto’s Jan de Vries

Reageer op dit artikel