nieuws

Zwevende lamp Bird

Geen categorie

Een opvallend ontwerp uit de collectie van het Italiaanse merk Mizar is het verlichtingsarmatuur Bird, een pendellamp met een fragiel uiterlijk.

Zwevende lamp Bird

Karakteristiek voor Bird zijn de gekleurde platen aan de zijkant van de lamp, die verkrijgbaar zijn in wit, rood en zilvergrijs. Daarnaast kan de romp worden uitgevoerd in wit en geanodiseerd aluminium. Naar keuze kunnen de diverse kleuren met elkaar worden gecombineerd. 

Het lichteffect van Bird ontstaat door de aanwezigheid van een diffuser aan de boven- en onderzijde van het armatuur, die samen of los van elkaar kunnen worden gebruikt. De dubbele stand kan worden ingeschakeld als er functionele verlichting nodig is. Als het om sfeerverlichting gaat, kan de enkele stand worden geschakeld en wordt er energie bespaard. 

Deze lamp is ontworpen door David Lewis, die onder andere verantwoordelijk is voor het markante design van Bang & Olufsen. Mizar wordt in Nederland geïmporteerd door Steng Licht. 

www.steng.nl

Reageer op dit artikel