nieuws

Van Aerschot nieuwe stadsbouwmeester Gemeente Haarlem

Geen categorie

Max van Aerschot is de nieuwe stadsbouwmeester van de gemeente Haarlem. Hij vervangt hiermee stadsarchitect Joop Slangen, die in december 2007 afscheid heeft genomen als adviseur van de Gemeente Haarlem.

De stadsbouwmeester adviseert het college van B&W en de Commissie Welstand en Monumenten bij vraagstukken rond stedelijke ontwikkeling. De gemeente zet in op een behoorlijke investering in kwaliteit voor de komende jaren. Er zijn in Haarlem veel grote bouwprojecten die of net zijn begonnen, of die op stapel staan. 

Van Aerschot presenteert in februari 2008 zijn visie op stedebouw in Haarlem aan college, commissie en gemeenteraad. Van Aerschot begint zijn nieuwe functie per 1 maart 2008. De aanstelling is net als voorheen, voor drie jaar, maar kan worden verlengd. 

Het bureau van Max van Aarschot doet veel projecten in Haarlem. Er is met van Aerschot een regeling getroffen die voorkomt dat zijn taak als Stadsbouwmeester tot vermenging van belangen kan leiden. Het architectenburo heeft diverse spraakmakende en beeldbepalende projecten in Haarlem gerealiseerd. 

www.vanaerschot.nl

Reageer op dit artikel