nieuws

Prijswinnaars Europan 9 bekend

Geen categorie

De winnaars van de negende editie van Europan zijn bekend. Uit de 172 inzendingen die Europan Nederland ontving, koos de jury drie winnaars. Twee inzendingen ontvingen de tweede prijs en drie projecten kregen een bijzondere vermelding.

Prijswinnaars Europan 9 bekend

In Nederland zijn voor Europan 9 vier locaties gevonden, in Almere (IJmeerkwartier / Pampushout), in Amsterdam (Buiksloterham / Kop van Hasselt), in Groningen (Woonschepenhaven) en in Nijmegen (Knoop Winkelsteeg / Station de Goffert).

De winnaars: Almere: Robert-Jan de Kort (1979), Sander van Schaik (1978) en Max Cohen de Lara (1979) met het plan Montage City. Amsterdam: Auguste van Oppen (1981) en Marc van Asseldonk (1979) met het plan 020-00. Groningen: Nynke Rixt Jukema (1979) en Jasper van Zellingen (1977) met het plan Vrijplaats Beet. 

In een samenwerkingsverband van gemiddeld 20 landen organiseert Europan om de twee jaar een prijsvraag op het gebied van architectuur en stedenbouw. Europan nodigt jonge architecten uit heel (geografisch) Europa uit oplossingen aan te dragen voor reële locaties, die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en gemeenten. 

Op www.europan.nl zijn de winnaars van de tweede prijs, de bijzondere vermeldingen en het juryrapport te vinden. 

Vanaf 7 maart zal in het NAi in Rotterdam een tentoonstelling te zien zijn over de Nederlandse resultaten van Europan 9. In april 2008 verschijnt de publicatie bij NAi Uitgevers.

De winnaars van alle Europese Europan 9-locaties zijn te vinden op de website van Europan Europe: 
www.europan-europe.com

Reageer op dit artikel