nieuws

Materiaal als uitgangspunt

Geen categorie

Wat is er interessanter dan ontwerpen te zien in de plek waar ze tot stand zijn gekomen? De ontwerpers Dennis Slootweg en Tiddo de Ruiter vieren hun tienjarig jubileum met een overzichtsexpositie van oud en nieuw werk in hun werkruimte. Na ruim negen jaar in het centrum van Den Haag te hebben gewerkt, zitten zij nu met hun ateliers in De Besturing, een industriële loods in het Haagse industriegebied ‘De Binckhorst’.

Vanaf 19 oktober vieren zij tien jaar meubelontwerp op deze locatie. Slootweg en De Ruiter nemen in het Nederlandse designlandschap een bijzondere plaats in: hun ontwerpen worden in eigen beheer ontworpen, gerealiseerd en op de markt gebracht. Hun autonome manier van werken staat los van trends; beiden nemen het materiaal als uitgangspunt. Hierbij werkt Tiddo de Ruiter op minimale en ingetogen wijze met hout en kiest Dennis Slootweg juist op monumentale wijze voor metaal. 

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 19 oktober om 17 uur, zaterdag en zondag is het atelier te bezoeken van 12 tot 17 uur.

www.dennisslootweg.nl

www.tiddoderuiter.nl

Reageer op dit artikel