nieuws

Duurzaam design in Londen

Geen categorie

Duurzaamheid is dit jaar het motto van de Britse meubelbeurs 100% Design

In Earl’s Court in Londen, de vaste locatie voor deze meubel-, verlichting- en materialenbeurs, hangen overal affiches met daarop de tekst 100% Sustainable (duurzaam) en is er zelfs een speciaal eco-paviljoen, waar duurzaamheidsworkshops worden georganiseerd en waar de bezoekers in gesprek kunnen met ontwerpers over de toekomst van duurzaam design. Het stijlvolle eco-paviljoen is het werk van de Britse meubelontwerper Tom Dixon, die dit jaar door de beursorganisatie werd gevraagd de hallen opnieuw in te richten. Niet alleen zorgde hijvoor bredere gangpaden, informele ontmoetingsplekken en artistieke installaties, hijmaakte het duurzaamheidstreven ook duidelijk zichtbaar in de verschillende stands.

Een van de ontwerpers die de affiche 100% Sustainable op zijn presentatie mocht hangen, is Peter Masters van Burnt Toast Design. Vorig jaar won hijde Best Eco Floor Product Award voor zijn tafel Horse. Deze is vervaardigd van slechts een plaat gerecycled multiplex met behulp van 25 minuten elektriciteit en verf op waterbasis. Dit jaar toont hijde tafel Final, waarvan de onderdelen vrijwel allemaal afkomstig zijn van de sloop: de houten poten komen uit bomen die moesten wijken voor wegenbouw, het glas bestaat voor vijftien procent uit afvalmateriaal van een ruitenfabrikant en de verbindingsstukken zijn van gerecycled staal. Deze vindingrijkheid weet Masters te combineren met een fraai product dat geschikt is voor massaproductie en door glasfabrikant Glass Domain in de collectie is opgenomen.

www.burnttoastdesign.co.uk

www.glassdomain.co.uk

www.100percentdesign.co.uk

Reageer op dit artikel