nieuws

Project – Beschermd wonen voor Chinese ouderen

Geen categorie

Woningcorporatie Ymere gaat twintig zogenoemde Wibo woningen ontwikkelen in het Polderweggebied voor een woongroep van Chinese ouderen uit Oost-Watergraafsmeer. Onlangs is hiervoor een intentieovereenkomst getekend met Zorgcentrum De Open Hof, die optreedt namens het Chinees Centrum Wa Lai en de Chinese ouderenvereniging Tung Lok.

De Chinese ouderen willen bij elkaar wonen in een beschermde omgeving, in kleinere woningen waar zelfstandigheid is gewaarborgd en zorg op maat kan worden geleverd. De realisatie van de Wibo woningen (Wonen in beschermde omgeving) komt tegemoet aan die behoefte. Naast de zelfstandige woningen komen er extra voorzieningen, zoals een gemeenschappelijke huiskamer. 

Ymere faciliteert graag woongroepen ten behoeve van diverse doelgroepen. De corporatie neemt de behoeften en de wensen van de Chinese ouderen mee in de ontwikkeling van het project. Daarom wordt intensief samengewerkt met Zorgcentrum De Open Hof. Dit centrum heeft sinds enige tijd een dagactiviteit voor Chinese ouderen en levert gespecialiseerde zorg en dienstverlening. Beide partijen worden ondersteund door het Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer.

www.ymere.nl

 

Reageer op dit artikel