nieuws

Oplevering – Opening gebouw Timorplein in Indische Buurt

Geen categorie

Komende zondag opent minister Ella Vogelaar het pand Timorplein in de Indische Buurt in stadsdeel Zeeburg. Dit voormalige ROC-gebouw is grondig gerestaureerd en biedt met meer dan 12.000 vierkante meter huisvesting aan een Stayokay-hostel, het bedrijvencentrum van Ymere, cultuurpodium Studio K, IIRE conferentiecentrum en digitaal trapveld Cybersoek.

Oplevering – Opening gebouw Timorplein in Indische Buurt

De activiteiten van de gebruikers in het pand hebben veel met elkaar gemeen en versterken elkaar. Stayokay heeft in het pand een hostel met 480 bedden en ontvangt backpackers, maar ook gezinnen en groepen. Woningcorporatie Ymere exploiteert een bedrijvencentrum in het pand voor 36 kleinschalige en buurtgerichte ondernemers. Studio K biedt een ‘overdekt festival’ met een bioscoop, een theater- en concertzaal, een café en een restaurant. Het IIRE, Internationaal Instituut voor Onderzoek en Scholing, beheert een congrescentrum.Cybersoek is terug in het gebouw en biedt onder andere de mogelijkheid om korte cursussen te volgen zoals webloggen en radio maken via internet. 

De samenwerking tussen de verschillende functies in het pand ligt voor de hand. Zo kunnen de gasten van Stayokay bij Cybersoek internetten en studenten van IIRE naar de bioscoop of theater bij Studio K.

De herontwikkeling van het pand is tot stand gekomen door samenwerking tussen stadsdeel Zeeburg en de deelnemende bedrijven en instanties. De bedrijfsvoering is in handen van Amsterdamse studenten.

Reageer op dit artikel