nieuws

Ikea bouwt personeelshotel in Delft

Geen categorie

Personeel van de meubelketen IKEA dat vanuit heel de wereld naar het IKEA-filiaal in Delft komt om bijgeschoold te worden, kan aan het eind van 2008 in een speciaal IKEA-hotel terecht. Samen met hotelketen Golden Tulip sloeg het bedrijf vrijdag de eerste paal van het hotel in de grond.

De IKEA in Delft is naast winkel ook opleidingscentrum.Per jaar leren hier zo’n 1500 mensen hoe het concept van het bedrijf werkt en hoe zij het in hun eigen vestiging kunnen toepassen. Het nieuwe hotel is op een steenworp afstand van dit zogenoemde concept-center. 

Bij de Delftse Ikea is momenteel een grootscheepse verbouwing aan de gang. Als deze af is, is het oppervlak van de winkel en het opleidingscentrum ongeveer 37.000 vierkante meter. 

Hoewel IKEA en Golden Tulip dezelfde bedrijfskleuren hebben, wordt het gebouw niet in het geel en blauw uitgevoerd. “De gevel is van een donkere kleur hout, zodat het mooi in de omgeving past”, aldus een woordvoerster van IKEA. Het hotel krijgt 140 kamers, waarvan een groot deel ook te huren is voor publiek dat niet bij IKEA werkt.

Reageer op dit artikel