nieuws

Gebouwen als menselijke gedaantes

Geen categorie

Afgelopen week is in Duitsland begonnen met de bouw van ‘Indemann’, een uitkijktoren annex restaurant, ontworpen door Maurer United Architects uit Maastricht.

Het gebouw krijgt de vorm van een 45 meter hoge robot. De voeten van de ‘robot’ staan aan de zuidrand van het bruinkoolgebied Inden, op het plateau van de Goltsteinkuppe. Vanaf het uitkijkpunt is er zicht op het huidige mijnbouwgebied en in de toekomst op een nog niet gerealiseerd meer. 

De Indemann is ontworpen als mediasculptuur en doet dienst als landmark en infopunt. Daarnaast doet het gebouw ook dienst als een buitenschoolse onderwijslocatie aan de rand van het mijnbouwgebied. De Goltsteinkuppe en de directe omgeving ervan worden ontwikkeld voor funsport- en andere recreatiemogelijkheden.

Ook in Oegstgeest wordt gebouwd aan een project waarin een mensfiguur de hoofdrol speelt. Architectenbureau PBV uit Wassenaar ontwierp de ‘Corpusexpierence’ langs de snelweg A44, waar bezoekers en vooral ook schoolleerlingen het menselijk lichaam ‘van binnen’ beter kunnen leren kennen. 

www.maurerunited.com

www.corpusexperience.nl

 

Reageer op dit artikel