nieuws

Thonik wint Designprijs Rotterdam

Geen categorie

Afgelopen weekend werd de Designprijs Rotterdam 2007 uitgereikt aan bureau Thonik voor de huisstijl en de campagnes van de politieke partij SP.

Thonik wint Designprijs Rotterdam

Het vrij te besteden geldbedrag van 20.000 euro is aan Thonik toegekend door een internationale jury, die bestaat uit de Portugese ontwerper Fernando Brizio, Didier Krzentowski, de directeur van Galerie Kreo in Parijs, en Gareth Williams, curator van het Victoria & Albert Museum in Londen. De prijs werd uitgereikt door Lidewij Edelkoort.

De doelstelling van de Designprijs Rotterdam 2007 is om visie en ontwerp in de actuele Nederlandse vormgeving te tonen. De nadruk ligt daarbij niet op het uiteindelijke product, maar op de artistieke visie daarachter, daarbij gerelateerd aan het volledige oeuvre van de ontwerper. 

Naast de geldprijs werden er dit jaar een aantal opdrachtprijzen uitgereikt. Het bestuur van de Stichting Designprijs Rotterdam wist een portefeuille van opdrachten uit het Rotterdamse bedrijfsleven bijeen te brengen. Woningcorporatie Com·wonen, de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) geven elk aan één van de genomineerden een ontwerpopdracht. Hiermee hoopt de Stichting een actieve en voortdurende impuls te geven aan het ontwerpklimaat in Nederland. De winnaar van de ‘Kamer Van Koophandel Opdracht’ is Petra Blaisse / Inside Outside, ‘Com·wonen Opdracht’ beloonde architectenbureau KapteinRoodnat en de prijs van de ‘EDBR ging naar food designer Marije Vogelzang. 

Werk van de veertien genomineerden is nog tot en met 19 augustus te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. 

www.designprijs.nl 

www.boijmans.nl 

Reageer op dit artikel