nieuws

Techniek – Grootste fotovoltaïsche dakinstallatie van België

Geen categorie

Om tegemoet te komen aan de sterke groei van het bedrijf, breidt Reynaers Aluminium haar wereldwijd distributiecentrum van Duffel uit. Op het dak van het nieuwe magazijn komen 3.072 zonnepanelen. Met een verwacht jaarvermogen van 500.000 kWh is de fotovoltaïsche dakinstallatie de grootste in België.

De beslissing om te investeren in een zonne-energiecentrale past in de bedrijfsvisie om een milieubewust en maatschappelijk verantwoord beleid te voeren. “Naast onze innovaties op het gebied van ontwikkeling van duurzame bouwoplossingen beschouwen we het als onze plicht om actief mee te werken aan de realisatie van de Kyoto-doelstellingen rond de reductie van broeikasgassen en meer elektriciteit te halen uit hernieuwbare energie”, verklaart Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium.
Duurzame ontwikkeling is voor Reynaers Aluminium een belangrijk innovatiethema. Recente milieubewuste en energie-efficiënte innovaties omvatten: aluminium profielen met hoge thermische isolatiewaarden, buitenzonweringen die een efficiënter energiebeheer van gebouwen mogelijk maken en dubbele gevel-oplossingen. 

De fotovoltaïsche dakinstallatie bestaat uit 3.072 zonnepanelen die op het dakoppervlakte van 16.000 m² worden verspreid. De installatie gaat op jaarbasis 500.000 kWh groene stroom produceren. Dit komt overeen met het jaarverbruik van 166 gezinnen. Een traditionele elektriciteitscentrale van dezelfde omvang zou jaarlijks 280 ton CO2 uitstoten. 
De zonnepanelen zullen de volledige energiebehoefte van het nieuwe magazijn dekken. De weekendproductie wordt in het gemeentelijke elektriciteitsnet geïnjecteerd. De terugverdientijd van het project is berekend op negen jaar. De installatie zal operationeel zijn vanaf december 2007

Reageer op dit artikel