nieuws

Personalia – Stagg benoemt nieuwe voorzitter

Geen categorie

Dr. Henk Nies is de nieuwe voorzitter van de Stichting Architectenonderzoek Gebouwen Gezondheidszorg (Stagg). Hij volgt hiermee prof. Dr. Robbert Huijsman op, die deze functie vanaf juli 2002 bekleedde.

Nies heeft een lange loopbaan in de zorg. Zo was hij werkzaam bij de Gelderse Raad voor de Volksgezondheid en bij het NZi (later Prismant). Sinds 2001 is hij verbonden aan het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn in Utrecht. Ook is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Vilans, het nieuwe kennisinstituut voor de langdurende zorg in Nederland. Bij Stagg gaat hij zich, naast zijn managementtaken, bezighouden met vraagstukken rondom de samenhang en de kwaliteit van het bestaan in de ouderenzorg.

Stagg is een innovatief en gezaghebbend onderzoeksinstituut van BNA-architecten op het gebied van bouwen voor de zorg. Ontwerpers met interesse in de architectuur van zorggebouwen bundelen hier hun kennis en ervaring. De stichting maakte naam met studies over onder meer ouderenzorg, generieke groepswoningen en zorgboulevards.

www.stagg.nl

Reageer op dit artikel