nieuws

Meebuigend straatpaaltje in Den Haag

Geen categorie

Tijdens het inparkeren tegen een paaltje aanrijden is in het Haagse stadsdeel Ypenburg straks geen probleem meer. De straten daar worden binnenkort deels voorzien van buigzame, kunststof anti-parkeerverbod- en afzetpaaltjes. Deze revolutionaire ‘Amsterdammertjes’, door de fabrikant ‘Hagenaartjes’ genoemd, veren na vervorming in de originele staat terug. Wat betreft functie en uiterlijk is deze paal amper van een stalen model te onderscheiden.

Door het plaatsen van deze meebuigende palen zijn schade en irritaties te voorkomen. Het doel van een paal is immers een doorgang te beschermen, als hulpmiddel bij handhaving, of het beperkt toegankelijk te houden, maar niet om direct schade te veroorzaken. Meer dan veertig gemeentes hebben dit product al op straat staan.

Ter vervanging van de huidige uitneembare klappaal is ook een speciale, robuuste pulserende kunststof paal voor op het fietspad ontwikkeld, die overrijdbaar is door werkverkeer en nooddiensten. Ook deze pulserende paal veert na vervorming terug.

De palen worden geïmporteerd door RhinoSystems uit Den Haag en gedistribueerd door Pol Wegbebakening uit Heteren. 

www.rhinosystems.nl 

www.pol.nl

Reageer op dit artikel