nieuws

De Architekten Cie. winnaar Roemeense ontwerpcompetitie

Geen categorie

De Architekten Cie. is de winnaar van een internationale ontwerpcompetitie voor de uitbreiding van het Victoriapaleis in Roemenië. Het Amsterdamse architectenbureau is gekozen uit zes mededingers. Met het ontwerp van de Architekten Cie. wordt de omvang van de thuisbasis van de Roemeense regering verdubbeld van 23.000 naar 46.000 vierkante meter.

De Architekten Cie. winnaar Roemeense ontwerpcompetitie

Branimir Medić en Pero Puljiz maakte een ontwerp voor een E-vormige nieuwbouw dat harmonieus aansluit op het bestaande gebouw. De bouwwerken omsluiten twee binnentuinen. 

Een diagonale promenade verbindt de verdiepingen en verschillende thematische binnen- en buitentuinen met elkaar. Elke tuin vertegenwoordigt een andere Roemeense regio. De regeringszaal komt voorlopig centraal in het gebouw te liggen en sluit aan op de Eretrap in het bestaande bouwdeel.

De buitenkant van de uitbreiding is bekleed met dezelfde steensoort als het reeds bestaande gebouw, variërend in een gepolijste of rauwe uitvoering. Een abstract ramenpatroon geeft de gevel een elegante uitstraling evenals het zichtbaar maken van de wintertuinen . 

de Architekten Cie. werkt aan het project samen met Arup Amsterdam.

Reageer op dit artikel