nieuws

Eo Wijers-prijsvraag 2007 naar Grontmij

Geen categorie

Grontmij heeft de Eo Wijers-prijsvraag 2007 in de wacht gesleept. Het bureau kreeg de prijs uitgereikt voor de inzending ‘De Beerze op Waterbasis’.

Volgens de jury bevat het plan “een goede en realistische ontwerpvisie die blijk geeft van een grote kennis van het gebied en zijn potenties”. De stichting Eo Wijers schrijft de prijsvraag tweejaarlijks uit om daarmee het ruimtelijk ontwerpen op bovenlokaal schaalniveau te stimuleren.

Beerze Reusel is door het Rijk geselecteerd als een van de twaalf robuuste ecologische verbindingen en geldt als voorlopersproject voor gebiedsgericht werken. Het plangebied voor de prijsvraag zijn de Grote en de Kleine Beerze: de watergangen in de gemeenten Bladel, Oirschot en Eersel. 

Naast Grontmij hadden ook Witteveen + Bos (tweede) en Terra Incognita en BMC ontwerpen ingediend voor het beekdal van de Beerze.

Reageer op dit artikel