nieuws

Cruiseterminal in zicht voor Scheveningse haven

Geen categorie

Een nieuwe buitenhaven met aanlegmogelijkheid voor cruiseschepen, een ondergrondse tramverbinding naar het uiterste puntje van de haven, een welness-centre. Het Haagse college presenteerde donderdag zijn visie op de Scheveningse haven.

Als de plannen doorgaan wordt de skyline van het vroegere vissersplaatsje niet meer door het Kurhaus, maar door twee 150 meter hoge torens bepaald. 

In de Scheveningse haven is door het vertrek van rederij Norfolkline zes hectare grond vrijgekomen. De gemeente wil dit terrein gebruiken voor woningbouw, toerisme en de visserijsector. Daarnaast krijgt ook de rest van de haven een opknapbeurt. 

In november 2006 was het de laatste keer dat een boot van de Norfolkline de haven van Scheveningen verliet. Het bedrijf verplaatste het containeroverslagbedrijf naar Vlaardingen. Het hoofdkantoor van Norfolkline is nog altijd in Scheveningen gevestigd. 

De komende maanden gaat het college met de betrokken partijen in gesprek over de plannen. Een definitief voorstel ligt mogelijk oktober dit jaar bij de gemeenteraad. De eerste bouwwerkzaamheden in de haven vinden op z’n vroegst in 2010 plaats, liet wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen, PvdA) weten. 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel