nieuws

Wet- en regelgeving – Kwaliteitscertificaat voor restauratie architecten

Geen categorie

Op initiatief van de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR) is een regeling ontwikkeld die de kwaliteit van bureaus erkent. De Gezamenlijke Erkenningsregeling voor Architecten werkzaam in de Restauratie (GEAR) omvat criteria en beoordelingsprocedures waarmee de kwaliteit van het werk van restauratiearchitecten vakinhoudelijk wordt gedefinieerd en toetsbaar gemaakt. De regeling waarborgt dat aangesloten bureaus aan specifieke kwaliteitseisen voldoen.

Het architectenbureau Fritz uit Bussum is het eerste middelgrote architectenbureau met een ‘GEAR’-certificaat. Het kwaliteitslabel is toegekend door een speciaal team van deskundigen. De algemene conclusie is dat het bureau op een professionele manier omgaat met een grote verscheidenheid van monumenten: “… Het getuigt van een professionaliteit die je van een restauratiearchitectenbureau mag verwachten. Maarten Fritz is een restauratiearchitect met ontwerpcapaciteiten. Tegelijkertijd wordt ervoor gezorgd dat het monument zijn karakter behoudt en geen geweld wordt aangedaan door modieuze ingrepen.” 

www.bureaufritz.nl 

www.vawr.nl 

www.hobeon.nl

Reageer op dit artikel