nieuws

Gemeenteraad Groningen kiest voor NL Architects

Geen categorie

De gemeenteraad van Groningen heeft definitief gekozen voor het ontwerp van NL Architects voor het prestigieuze Groninger Forum, dat achter de oostzijde van de Grote Markt moet verrijzen. In februari werd het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau al door zowel het publiek als een vakjury gekozen.

Gemeenteraad Groningen kiest voor NL Architects

De gemeenteraad van Groningen heeft definitief gekozen voor het ontwerp van NL Architects voor het prestigieuze Groninger Forum, dat achter de oostzijde van de Grote Markt moet verrijzen. In februari werd het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau al door zowel het publiek als een vakjury gekozen. 

In het Forum worden onder meer de bibliotheek, delen van het Groninger Museum, een bioscoop en een debatcentrum ondergebracht. De gemeente heeft voor de bouw van het complex 30 miljoen euro gereserveerd. Het project moet in 2012 klaar zijn. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde in januari zeven ontwerpen van bekende architecten waaruit een keuze kon worden gemaakt. In totaal 21.550 mensen brachten via internet hun stem uit. Ruim een kwart van de publieksjury koos voor NL Architects. De uitslag kwam overeen met die van de vakjury. De gemeenteraad heeft zich nu hierachter geschaard. 

Reageer op dit artikel