nieuws

Dr. Anton Philipszaal krijgt rode kleur

Geen categorie

Volgende maand wordt een aanvang gemaakt met de renovatie van de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater aan het Haagse Spuiplein. De renovatie behelst een gedeeltelijke vernieuwing van de daken en de gevels. Ook worden er aanpassingen gedaan rond de podia en aan het interieur van de danszaal. De ‘doos’ van de muziekzaal krijgt een rode kleur.

De keus voor de rode kleur is volgens de directeur van de Philipszaal, Saskia Kriekhaus, genomen omdat dit de kleur van theater is. De ontwerpers van de zaal, Van Mourik Vermeulen Architecten, gingen akkoord met de kleurwijziging van het gebouw dat ook al eens roze is geweest. In de renovatie wordt ook de onderste rand van de glazen pui aangepakt. Deze krijgt onbreekbaar glas, vitrines en een lichtkrant in de glazen wand. 

Het onderhoud duurt van april tot en met oktober. In de zomermaanden wordt het interieur van het Danstheater aangepakt. De hoognodige renovatiewerkzaamheden lieten jaren op zich wachten. In 2001 was al bekend wat er diende te gebeuren, maar de juridische uitwerking hiervan heeft jarenlang geduurd. Meningsverschillen tussen de directie van de zalen en de oorspronkelijke eigenaren (Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater) zijn hier mede debet aan.

De gemeente Den Haag, die sinds vorig jaar eigenaar is van de zalen, steekt 5,5 miljoen euro in de renovatie. 

bron: AD

Reageer op dit artikel