nieuws

Bouw Elbphilharmonie start in april

Geen categorie

De nieuwe concertzaal van Hamburg door architectenbureau Herzog en de Meuron gaat een kwart miljard euro kosten. Daar krijgt de stad volgens kenners dan wel een van de tien beste concertzalen ter wereld voor terug.

Bouw Elbphilharmonie start in april

De Elbphilharmonie verrijst, met uitzicht op de Elbe, boven op een oud pakhuis in het oude havengebied van Hamburg. De bouw start in april. In het complex komen behalve drie concertzalen een vijfsterrenhotel met 250 kamers, restaurants en een parkeergarage voor 500 voertuigen. 

Eigenaar van de concertzaal wordt de stad Hamburg die 138 miljoen euro bijdraagt aan de kosten. Hochtief Facility gaat de Elbephilharmonie twintig jaar beheren. De bouw wordt verzorgd door het IQ consortium, gevormd uit bedrijven Hochtief en Commerzbank. 

Reageer op dit artikel