nieuws

Project – Langzame brug vormt snelle verbinding

Geen categorie

Het team van NEXT Architects heeft samen met landschaparchitect Ronald Rietveld en constructeur Rob Nijsse van ABT een meervoudige opdracht gewonnen. Zij sleepten de prijs in de wacht met Kanaalsprong, een masterplan voor de aansluiting van het Noord Hollands Kanaal met het nieuwe en oude centrum van Purmerend. Onderdeel van het plan zijn twee langzame bruggen.

Project – Langzame brug vormt snelle verbinding

Met de ontwikkeling van de Kop van West, dat samen met het historisch hart het centrum van het nieuwe Purmerend zal vormen, krijgt het Noord-Hollands Kanaal een nieuwe rol toebedeeld. Deze zal meer betrokken worden bij de centrale zone. Dit was voor het team van NEXT Architects een impuls om rondom het kanaal een koppelstuk te ontwikkelen dat een nieuw stedelijk milieu met een eigen identiteit aan de stad geeft. De blikvanger in dit koppelstuk is de Melkwegbrug die de historische verbinding van Melkweg en het oude centrum herstelt. 

De brug gaat uit twee delen bestaan, er komt een route voor het fietsverkeer die met een brede slinger de oversteek maakt waardoor er een minimale hellingshoek nodig is, en er komt een hoge boog voor voetgangers waarmee een hoogte van ongeveer elf meter wordt bereikt. 

www.nextarchitects.com

Reageer op dit artikel