nieuws

Project – Eerste paal geslagen voor Kasteel Buitenhof

Geen categorie

In de Dordtse wijk Crabbehof is de bouw gestart van 114 woningen, die samen Kasteel Buitenhof vormen en zijn ontworpen door Architectenbureau van Rooden. Op 14 februari is symbolisch de eerste paal geslagen door de wethouder van Volkshuisvesting van de gemeente Dordrecht, de heer A.T. Kamsteeg.

Project – Eerste paal geslagen voor Kasteel Buitenhof

Het Buitenhof is een initiatief van ERA Bouw en Woondrecht Vastgoed. De architectuur is geïnspireerd op de voormalige buitenplaatsen die ooit binnen de stadsgrenzen lagen. De 102 eengezinswoningen, acht torenwoningen op de hoeken en vier studio’s liggen rond een gezamenlijk binnenplein. Hieronder komt een half verdiepte parkeergarage, waardoor het hof autovrij wordt. 

De eengezinswoningen hebben de woonvertrekken op de eerste verdieping, dit biedt ruimte en mogelijkheden om de woning naar eigen smaak in te delen.

De eerste bewoners, kunnen volgens plan eind 2007 hun huis betrekken. De oplevering van het totale project is gepland op medio volgend jaar.

www.buitenhofdordrecht.nl

Reageer op dit artikel