nieuws

Project – Blue Moon volledig bebouwd

Geen categorie

Skets uit Groningen ontwierp voor het vijfde en tevens laatste ‘verborgen’ plekje van de manifestatie Blue Moon, in de binnenstad van Groningen zestig appartementen.

De hoge gevel bestaat van boven tot beneden vrijwel geheel uit glas. Door hoogte- en kleurverschillen wordt de indruk gewekt dat het om verschillende gevels gaat. Behalve woningbouw is er tevens 475 vierkante meter beschikbaar voor winkelruimte en een ondergrondse parkeergarage met twee verdiepingen. 

Het project is onderdeel van de in 2001 gehouden manifestatie Blue Moon, waar internationale architecten werden ingeschakeld voor de opluistering van de komst van het Europapark. Vier van de vijf locaties, de zogenoemde verborgen plekjes in de binnenstad van Groningen, zijn intussen bebouwd. Met de komst van de zestig appartementen aan de Oostersingel (bij het Dampsterdiep en het UMCG) is het project afgerond.  

De bouw wordt uitgevoerd door projectontwikkelaar Landjuysen Beheer in samenwerking met woningbouwvereniging Nijestee, die de appartementen na de bouw overneemt. De oplevering wordt in 2008 verwacht.  

Reageer op dit artikel