nieuws

Müller en Van Tol winnaar Harrie Tillieprijs

Geen categorie

Studio’s Müller en Van Tol heeft de ‘Harrie Tillieprijs: vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers’ gewonnen. Deze tweejaarlijkse prijs is bestemd voor interieurontwerp.

Müller en Van Tol winnaar Harrie Tillieprijs

Studio’s Müller en Van Tol voldoet volgens de jury het meest overtuigend aan de criteria van de prijs. De ontwerpen spreken esthetisch zeer aan en houden nadrukkelijk rekening met de plaats, mogelijkheden en kwaliteiten van de locatie. Hun ontwerpen getuigen van goed vormgeverschap met oog voor het product, voor de opdrachtgever en voor de werksituatie. Juist de kruisbestuiving tussen de twee ontwerpers Christiane Müller en Bas Van Tol, zorgt voor de hoge kwaliteit van hun werk. 

Er waren vijf genomineerden: 2012Architecten, Concern, Studio’s Müller en Van Tol, Tjep. en VOLLAERSZWART. Zij hebben ieder een ruimte ingericht in het Stedelijk Museum Roermond. Deze expositie is nog te bezichtigen tot en met 20 januari. 

Gemeente Roermond reikt sinds 2003 de Harrie Tillieprijs uit. De kunstzinnige, economische en idealistische opvattingen van Cuypers over de rol die kunst en vormgeving in de samenleving kunnen spelen, vormden voor de jury de leidraad om de genomineerden en de winnaar te bepalen. De jury bestond uit Tof Thissen (voorzitter), Jurgen Bey, Jos Holtkamp, Jeannine Hövelings en Chris Reinewald.

Reageer op dit artikel