nieuws

Design: toen, nu en morgen

Geen categorie

Hoe zag de openbare ruimte of publieke ruimte eruit voor het digitale tijdperk? Welke krachten zijn nu van invloed op de openbare ruimte, in deze tijd van opwarming van de aarde en duurzaamheid, hernieuwd maatschappelijk engagement, zorg en aandacht voor subculturen op wereldschaal en een veranderende oriëntatie van designopleidingen? En hoe stellen we ons de toekomst van de openbare ruimte voor?

Design: toen, nu en morgen

Omdat de betekenis en inzet van ontwerpers verandert, net als de wereld waarin zij werken, organiseert Ontwerpwerk een serie van vier debatten over verleden, heden en toekomst van design. De eerste gaat over Vormgeving van de openbare ruimte en vindt plaats op 22 november. 

Onder de titel ‘Design: toen, nu en morgen’ staat in ieder debat een ander ontwerpdiscipline centraal: productvormgeving, visuele communicatie, vormgeving van de openbare ruimte en digitale vormgeving. Binnen de disciplines nodigt Ontwerpwerk een bekende designer van voor het digitale tijdperk uit en een jonge ontwerper met een duidelijk hedendaagse signatuur. Deze vertellen over zijn of haar drijfveren en laat daarbij een aantal beelden zien van eigen werk en de inspiratiebronnen. Na de pauze gaan zij onder leiding van een professionele moderator in discussie met elkaar en met het publiek. Hoe keken ontwerpers vroeger tegen hun vak aan? Wat is er veranderd? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Ontwerpwerk Multidisciplinary Design organiseert de debatten in het kader van het 21-jarig bestaan van het bureau. De avonden vinden plaats in de Idazaal in Den Haag. Op 22 november spreken Karin Daan en Sophie Krier en is Cornel Bierens de moderator. Het vierde debat gaat over digitale vormgeving en vindt plaats in januari volgend jaar. 

www.ontwerpwerk.com

Reageer op dit artikel