nieuws

Koninklijke ontwerpen door kinderen

Geen categorie

De elfjarige Iris Blom uit Amsterdam heeft de ontwerpwedstrijd voor kinderen ‘ontwerp een paleis voor Willem-Alexander en Máxima’ gewonnen.

De jury, bestaande uit rijksbouwmeester Mels Crouwel, Aaron Betsky en Sipke Jan Bousema, presentator van kinderprogramma’s bij de AVRO, roemde het ontwerp van Iris Blom: “De ronde bouwvolumes zijn bijzonder en geven het gebouw veel licht en ruimtelijkheid. Ook de opbouw van de volumes die hier en daar uitsteken, als balkons, is goed doordacht. Met name de toplagen van het ontwerp krijgen een bijzonder karakter. Het lijkt de jury een feest om te dwalen door alle gangen van dit gebouw.” De tien beste ontwerpers werden beloond met een VIP-rondleiding door Paleis Soestdijk. De winnares mocht ook nog een digitale camera in ontvangst nemen.

De jury vond de kwaliteit van de ingezonden ontwerpen erg hoog. Alle 96 inzendingen zijn op de tentoonstelling ‘GeWoon Architectuur’ in het NAi te bewonderen als 3D animaties.

 

 

Reageer op dit artikel