nieuws

Geef u NU op voor de Architectendagen op 5 en 7 februari tijdens de Bouwbeurs

Geen categorie

Ook dit jaar zal de Architect aanwezig zijn op de bouwbeurs in Utrecht: op maandag 5 februari en woensdag 7 februari. De opzet is niet wezenlijk anders van de voorgaande edities in 2003 en 2005: een bijeenkomst met architecten die spreken over hun ervaringen met het onderwerp, mede aan de hand van inspirerende projecten. De bijeenkomst wordt gemodereerd door de redactie van de Architect.

Onderwerp van de architectendagen is dit jaar de vraag in hoeverre het onderzoek naar materialen (in de meest brede zin van het woord) aanknopingpunten biedt voor het ontwerp van gebouwen. Architecten vertellen tijdens de Architectendagen over hun ervaringen met materialen en de manier waarop dat in hun gebouwen een rol speelt. Zij laten zien, op welke manier zij met bepaalde materialen de ruimte hebben vormgegeven. En ze gaan in op de vraag, wat dit betekent voor de positie van de architect in het bouwproces. Dit onderwerp wordt uitgewerkt op twee verschillende ‘de Architect’ architectendagen, waarbij materialen als licht en glas centraal staan en materialen als steen en baksteen.

Maandag 5 februari 2007: Ruimte en materiaal. Aanvang: 09.30 uur.
Op de eerste architectendag staan materialen als baksteen en steen centraal en komen vragen aan de orde als: In hoeverre bieden zij aanknopingspunten voor het ontwerp van gebouwen? Op welke manier worden de mogelijkheden inherent aan deze materialen aangewend in architectonische vormgeving? 

De sprekers zijn:
Jeroen Geurst (Architectenbureau Geurst & Schulze) 
Eric Soors (Meta Architectuurbureau) 
Christiaan Rapp (Rapp + Rapp Architecten) 
Gerard Doos (ABT)

Woensdag 7 februari 2007: Licht & Architectuur. Aanvang: 09.30 uur. 
Kleur en licht worden in de huidige architectuur opgevat als materialen, die vorm geven aan het raakvlak tussen oppervlak en ruimte. De architectonische ruimte wordt beïnvloed door licht en kleur. Tijdens de eerste de Architect architectendag gaan verschillende architecten in op de vraag hoe zij licht inzetten in het ruimtelijke ontwerp van een gebouw. 

De sprekers zijn:
Rob Hootsmans (Hootsmans Architectuurbureau) 
Arjan Dingsté  (UN Studio) 
Dirk-Jan Postel (Kraaijvanger • Urbis) 
Rogier van der Heide (ARUP Associates)

Aanmelden voor de architectendagen van de Architect kan via de internetsite 
http://www.sdu-bouwbeursutrecht.nl/default.lynkx?id=85

Reageer op dit artikel