nieuws

Product interieur – Westside Story

Geen categorie

Een stoel die slechts uit twee componenten bestaat is de Westside van Steelcase. De kantoormeubelenfabrikant zocht naar een slim en eenvoudig ontwerp, dat comfortabel en veelzijdig is en een minimaal effect heeft op het milieu.

Product interieur – Westside Story

Westside bestaat uit een zit- en leungedeelte uit één stuk, dat zo is vormgegeven dat het de rug maximaal ondersteunt. Het andere component is het buisvormige frame. De stoel heeft een door Steelcase gepatenteerd vergrendelsysteem, waardoor hij geen schroeven nodig heeft. Dit zorgt bovendien voor een stevige constructie, gemakkelijk onderhoud en snelle (de)montage.    

De zachte vorm geeft de Westside een elegant uiterlijk. Bovendien is de stoel licht en stapelbaar, zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst of opgeborgen.

De twee materialen waarvan de stoel is gemaakt eisen bovendien relatief weinig energie: staal en polypropyleen. Van het totale gewicht is 98 procent van de componenten van de stoel recyclebaar. Westside is vanwege dit ontwerp genomineerd voor de NF Environment-certificering.

www.steelcase.com

Reageer op dit artikel