nieuws

Personalia – Hans Blankert nieuwe voorzitter Regieraad Bouw

Geen categorie

Per 1 januari volgend jaar wordt Hans Blankert de nieuwe voorzitter van de tweede Regieraad Bouw. Hij volgt hiermee Jan Hovers op, voorzitter van de eerste raad. Deze werd in 2004 ingesteld naar aanleiding van de Bouwfraude. De opdracht was toen om ‘schoon schip’ te maken in de bouwsector.

Voor de eerste Regieraad werden bewust mensen van buiten de sector aangetrokken, voor de tweede raad worden de leden uit de sector zelf aangesteld. Dit is nodig als er een cultuuromslag moet worden bewerkstelligd, aldus minister Joop Wijn van Economische Zaken.

Hans Blankert was hiervoor onder meer voorzitter van de ondernemersorganisatie VNO-NCW. Ook was hij vertegenwoordiger van bouwondernemingen, die door de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) de afgelopen tijd zijn aangepakt. Deze ervaring maakt dat Blankert de noodzakelijke vernieuwingen kan aanjagen.

De overige nieuwe raadsleden worden op 14 december, tijdens het jaarlijkse congres van de Regieraad Bouw, bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel