nieuws

Containers vol tassen

Geen categorie

Een winkel volledig opgebouwd uit oude containers: dat was de opdracht van de Zwitserse tassenfabrikant Freitag voor de architecten Annette Spillmann en Harald Echsle. Ook de plek was al bepaald, naast de brug in Zürich waar auto’s over het treinspoor razen en waar het bedrijf Freitag is begonnen.

Containers vol tassen

De broers Markus en Daniel Freitag hingen in 1993 dagelijks over de railing van de brug te kijken naar de talloze vrachtwagens die langsreden en kwamen zo op het idee tassen te maken uit gebruikt vrachtwagenzeildoek, de zogenaamde Individual Recycled Freewaybags. 

Voor de zogenaamde Freitag Individual Recycled Freeway Shop wisten de architecten zeventien verroeste havencontainers op te duikelen. Deze werden opgeknapt, versterkt, op elkaar gestapeld en vastgezet. Freitag noemt dit de eerste bonsai-wolkenkrabber van Zürich: laag genoeg om de regels voor hoogbouw te ontduiken en hoog genoeg (26 meter) om indruk te maken. De Freitag-winkel bestaat uit vier verdiepingen of zogenaamde ‘shopping levels’, waarin 1600 tassen zijn opgeslagen, met een parkeerplaats en twee werkplekken. 

www.freitag.ch

Reageer op dit artikel