nieuws

Product techniek – Vulkanische gevelbekleding

Geen categorie

Lander Bouwkeramiek introduceert een matte vulkanische natuurstenen gevelbekleding. In de steen komen verschillende hoeveelheden silicium, ijzeroxide, kwarts en carbonaten.

Product techniek – Vulkanische gevelbekleding

De chemische compositie van het gesteente bepaalt de verschillende kleuren. De gevelelementen hebben een gemiddelde dichtheid van 2,4 gr/cm3. De elementen worden bevestigd op een aluminium draagconstructie. Er zijn verschillende maatvoeringen en montagetechnieken mogelijk. Deze zijn mede afhankelijk van de kleurstelling en de dikte van de gevelelementen. De stenen kunnen zowel liggend als staand worden toegepast. De steen is van oudsher in veel bouwwerken in Midden-Amerika toegepast en staat bekend om zijn lange levensduur.

Reageer op dit artikel