nieuws

Personalia – Sudjic hoofd Designmuseum Londen

Geen categorie

De oprichter van het Britse designtijdschrift Blueprint en voormalig hoofdredacteur van het Italiaanse architectuur- en designmagazine Domus, Deyan Sudjic, is de nieuwe directeur van het Designmuseum in Londen.

Sudjic was ook bekend als de architectuurcriticus van de Britse krant The Observer en organiseerde een reeks tentoonstellingen over architectuur en design voor diverse Britse musea. 

De benoeming van Sudjic valt samen met de gesprekken die het Designmuseum voert met het Tate Modern. Er zijn plannen om te verhuizen naar het Bankside district en onderdeel te worden van Londons beroemde museum voor hedendaagse kunst. Sudjic vervangt Alice Rawsthorn, die van 2000 tot begin 2005 de scepter zwaaide over het Design Museum. 

www.designmuseum.org 

 

Reageer op dit artikel