nieuws

Oplevering – In eigen beheer

Geen categorie

In Groningen is een bijzonder project in de nieuwbouwwijk De Linie (Europapark) opgeleverd.

Oplevering – In eigen beheer

 

Achttien Groningers sloegen de handen ineen om gezamenlijk onder de naam Particulier Ontwikkelen De Linie, hun eigen woningen te ontwikkelen en te bouwen. Met de hulp van het centrum voor particuliere bouw in Groningen, KUUB werd het plan verder uitgewerkt. Voor het ontwerp van de woningen werd de van oorsprong Japanse architect Moriko Kira ingeschakeld. Haar ontwerp bestaat uit een schil waarin hout en aluminium zijn gecombineerd, hoog en breed aan de voorzijde en laag en smal aan de achterzijde voor een optimale bezonning van de tuinen. Door te werken met opties (breed/smal en diep/ondiep) en een slimme constructie waren de plattegronden flexibel en grotendeels vrij in te delen. De bewoners konden daarbij kiezen uit verschillende typen binnendeuren, trappen en radiatoren.

Reageer op dit artikel