nieuws

Huis van de Stad

Geen categorie

Vijf architectenbureaus mogen een schetsontwerp maken voor het nieuwe Huis van de Stad bij het station van Gouda. Dit zijn Claus en Kaan Architecten Rotterdam, Soeters Van Eldonk Ponec architecten, Van den Oever Zaaijer & Partners architecten, De Jong Gortemaker Algra architecten en Rudy Uytenhaak architectenbureau. De vijf zijn geselecteerd uit 36 bureaus, die zich tot begin deze maand hiervoor konden aanmelden.

Deze vijf bureaus worden door de selectiecommissie uitgenodigd om hun ideeën voor het nieuwe Huis van de Stad uit te werken en een aanbieding te doen. Na de presentatie van deze plannen worden uit deze vijf schetsontwerpen twee geselecteerd. Vervolgens mogen de inwoners van Gouda over een aantal maanden hun voorkeur uitspreken voor een van de twee ontwerpen.

De nieuwe huisvesting van de gemeente Gouda omvat 19.000 vierkante meter en de start van de bouwactiviteiten is gepland medio 2008. Volgens planning wordt het gebouw opgeleverd halverwege 2010. 

De ontwikkeling van het Huis van de Stad maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Spoorzone Gouda. Deze gebiedsontwikkeling omvat circa 150.000 vierkante meter vastgoed en is behalve voor het Huis van de Stad ook bestemd voor kantoren, woningen, winkels, scholen en een bioscoop in een compleet vernieuwde stationsomgeving met busstation, een uitgebreide nieuwe fietsenstalling, een parkeergarage, een nieuw stationsplein en de haltes voor de lightrailverbinding RijnGouweLijn.

Reageer op dit artikel