nieuws

Tim Loeters en Martijn van Bentum partner bij Wiegerinck

Business

Wiegerinck architectuur stedenbouw heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe associate-partners binnen het bureau: Tim Loeters en Martijn van Bentum. Het bureau dat dit jaar zijn zeventigjarig jubileum viert werkt aan projecten in de wereld van gezondheidszorg, wonen met zorg, onderwijs en hoogwaardig onderzoek.

Tim Loeters en Martijn van Bentum partner bij Wiegerinck
Tim Loeters en Martijn van Bentum. Foto: William Moore

Tim Loeters (1986) behaalde zijn master Architecture, Building & Planning in 2011 aan de TU Eindhoven. Hij startte tijdens zijn studie in 2006 bij AHH en was betrokken bij projecten op het gebied van onderwijs & cultuur en twee publicaties van Herman Hertzberger.
In 2013 maakte hij de overstap naar Wiegerinck om zijn expertise te delen in de gezondheidszorg en R&D. Tim was onder andere betrokken bij de nieuwbouw van incubator Plus Ultra in Wageningen, hotel Van der Valk Nijmegen-Lent en werkt momenteel aan het Oncologisch Centrum van UZ Leuven. Hij streeft ernaar om samen met opdrachtgevers architectuur met een hoge mate van ruimtelijke kwaliteit binnen de menselijke maat te ontwerpen om zo ruimte te maken voor verbinding en een platform te bieden voor innovatie.

def_Wiegerinck_Plus_Ultra_10.jpg

Plus Ultra incubator in Wageningen door Wiegerinck. Het project is in 2016 onderscheiden met de ARC16 Detail Ward

Martijn van Bentum (1978) studeerde  Architectuur aan de TU Eindhoven. Na het afronden van zijn opleiding in 2005 startte hij als architect bij Grosfeld van der Velde Architecten, waar hij zich met name richtte op onderwijshuisvesting,  bedrijfshuisvesting en private/ sociale woningbouw.

Sinds 2013 is hij werkzaam bij Wiegerinck en heeft zijn ruime ervaring ingezet voor het ontwerp en de realisatie van diverse  projecten in de gezondheidszorg en onderzoeksomgevingen. Martijn was onder andere betrokken bij de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum, EPR Partner in Nijmegen en werkt momenteel als projectarchitect aan de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.  Door een intensieve dialoog  met zijn opdrachtgevers, zoekt hij altijd naar een optimalisatie van de werkprocessen in een nieuwbouwplan. Zijn affiniteit met het fysiek ‘maken’ van gebouwen, komt tot uiting in de hoogwaardige  uitwerking van de projecten in materiaal en detail.

Wiegerinck_Slingeland Ziekenhuis_Doetinchem

Nieuwbouw Slingeland ziekenhuis Doetinchem

‘De versterking van de directie past in de huidige tijd’ schrijft Wiegerinck het persbericht. Het bureau is momenteel betrokken bij een groot aantal projecten waardoor het team richting de 50 werknemers groeit. Het bureau onderschrijft het belang om te zorgen voor continuïteit in de directie en een nieuwe generatie partners aan te trekken.

Resultaten voor Wiegerinck

 

Reageer op dit artikel