nieuws

Koepelgevangenis Breda in de vrije verkoop

Business

Koepelgevangenis Breda in de vrije verkoop

De koepelgevangenis van Breda gaat in de openbare verkoop. De gemeente Breda had de eerste optie om de voormalige gevangenis van het Rijk te kopen, maar ziet daarvan af.

De koopsom is te hoog en de verwachting is dat het veel geld gaat kosten om het pand in het centrum van Breda te onderhouden. Al met al vindt de gemeente de financiële risico’s te groot. Daarom gaat De Boschpoort, zoals het gebouw officieel heet, in de openbare verkoop.

De koper krijgt wel te maken met verwachtingen van de gemeente. Die heeft het liefst dat de koepelgevangenis wordt gebruikt voor vrijetijdsbesteding, zodat er meer mensen naar het centrum van Breda komen.

Lees verder bij de bron

Reageer op dit artikel