nieuws

Avebe krijgt innovatiecentrum op Zernike Campus Groningen

Business

Aardappelzetmeelconcern Avebe krijgt op de Zernike Campus in Groningen een innovatiecentrum. In het centrum komen onder meer een laboratorium proeffabriek en een klantcontactcentrum. Het ontwerp is van Skets architectuurstudio uit Groningen. De bouw start nog voor de zomer en de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2018.

Avebe krijgt innovatiecentrum op Zernike Campus Groningen

In het centrum wordt tevens een ruimte ingericht voor startups en kleinere bedrijven. Ook zijn er met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) – waar de opdrachtgever, ontwikkelaar Triade aan is gelieerd –  afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek. Voor studenten en innovators biedt dit mogelijkheden eigen initiatieven verder te ontwikkelen.

De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van 7.200 m2 biedt straks onderdak aan ongeveer 100 medewerkers van Avebe. De bouw wordt gerealiseerd door bouwcombinatie BAM/Trebbe.

Reageer op dit artikel