nieuws

Bureau Kroner start kennisplatform dementie

Business

Kennis bundelen en delen is het uitgangspunt van de nieuwe website ontwerpenvoordementie.nl. Het initiatief is van Bureau Kroner architecten, dat zelf veel ervaring heeft met de renovatie van verzorgingshuizen.

Bureau Kroner start kennisplatform dementie

Volgens architect Mark Graafland is de kennis rond ontwerpen voor dementie nog er versnipperd, en is er veel onduidelijkheid rond ontwerp-uitgangspunten. “We hebben onze inzichten, ervaringen en studies met betrekking tot het ontwerpen van een goede en passende woonomgeving voor ouderen met dementie, gebundeld in een “open source” website. Mede gebaseerd op kennis en informatie van deskundigen op verschillende relevante vakgebieden, die met deze problematiek te maken hebben.”

Inhoud

Onder de thema’s prikkels, licht, kleur en beweginsstimulering bieden verschillende artikelen praktische tips. Daarnaast bieden dossiers met praktijkvoorbeelden inzicht in renovatieprojecten van Bureau Kroner. Met filmpjes, schema’s, tekeningen, collages en foto’s worden ontwerpkeuzes uitgelegd.

Kennis delen?

De initiatiefnemers gaan graag het gesprek aan en staan open voor aanvullingen en opmerkingen om tot meer kennis en praktijkervaringen en -voorbeelden te komen. “Zodat er op een zinnige manier wordt omgegaan met de beschikbare middelen en er actief vanuit de architectuur wordt gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van leven van ouderen met dementie.”

www.ontwerpenvoordementie.nl

Reageer op dit artikel