nieuws

Aanmelden voor Neprom-prijs 2017

Business

Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Het winnende project wordt op 18 mei 2017 bekend gemaakt op de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 februari aanstaande.

Aanmelden voor Neprom-prijs 2017
Markthal Rotterdam is de winnaar van de Neprom-prijs 2015

De jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten bij de opgaven van deze tijd en waarde toevoegen aan het betreffende dorp, de wijk of de stad. Denk hierbij aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid.

De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, wil het belang van een goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen bij de ontwikkeling van hoogwaardige locaties onderstrepen. In 2017 wordt deze tweejaarlijkse prijs voor de zevende maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het best mogelijke resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Welke locaties komen in aanmerking?

In aanmerking voor de prijs komen locaties met een logische, stedenbouwkundige samenhang. Ook dient de openbare ruimte mee te zijn ontwikkeld. De locatieontwikkeling dient bovendien voldoende ver gevorderd te zijn om beoordeling van het (te bereiken) eindresultaat mogelijk te maken; dat betekent dat delen van de locatieontwikkeling recentelijk (in de afgelopen drie jaar) opgeleverd zijn of binnenkort (binnen een jaar) worden opgeleverd. Tot slot dient minimaal 25 procent van het (her)ontwikkelde vastgoed in het commerciële segment te zijn gesitueerd, waaronder wij verstaan koopwoningen, huurwoningen (buiten het gereguleerde segment) en gebouwen (winkels, kantoren, hotels, etc.) die niet in opdracht van (semi-)overheden zijn of worden gerealiseerd.

Winnaar bekend op de Dag van de Projectontwikkeling 2017

Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 18 mei 2017 in Den Bosch wordt de winnende locatie met de daarbij betrokken partij(en) bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk als trofee.

Eerdere winnaars van de NEPROM-prijs

Eerdere winnaars van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling: Markthal/Laurenskwartier in Rotterdam (2015), De Oriënt in Den Haag (2013), Newport-Nesselande in Rotterdam (2011), het Westerdokseiland in Amsterdam (2009), Stadshart Almere (2007) en Nieuw Monnikenhuizen in Arnhem (2004).

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel