nieuws

FabCity in Amsterdam

Business

Het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie is de gelegenheid om innovaties en onderzoeken te faciliteren. Zo verschijnt vanaf 11 april tot en met 26 juni op de Kop van het Java-eiland de FabCity Campus, als onderdeel van het programma Europe by People. Net zoals in Barcelona draait het project om een zoektocht naar de toekomstige stad en de rol van stedelingen hierin. Alles met de vraag, hoe moet de stad er in 2040 uitzien.

FabCity in Amsterdam

Het concept van FabLab gaat uit van de gedachte dat mensen zelf het heft in hand nemen en nieuwe technologie gebruiken om van alles en nog wat te gaan maken. Deze ideologie ligt ten grondslag aan de FabCity op het Java-eiland waar wordt nagedacht over de toekomst van steden, met de inzet van een combinatie van menselijkheid en technologie: een self-sufficient city en een productieve samenleving.

Minisamenleving

Vierhonderd jonge studenten, professionals en kunstenaars zullen gedurende elf weken tijdens de Campus op een creatieve manier samen leven en werken. Er zijn twee vormstudies, met kunstenaar en ontwerper undefinedAliki van der Kruijs, en met landschapsarchitect undefinedErnst van der Hoeven. Daarnaast is er het project Brickwork waarbij studenten allerlei bouwsels maken van zelfontworpen bakstenen. Ook worden er buiten colleges gegeven waarbij ook publiek mag aanschuiven. Op ons bouwbord is te zien wat we elke dag doen.

FabCity vindt plaats van 11 april tot en met 26 juni 2016 op de kop van het Java-eiland. Bekijk de hele programmering op Europe by People

Reageer op dit artikel