nieuws

Stefanie Dühr hoogleraar Europese ruimtelijke planning

Business

Stefanie Dühr (1969, Koblenz (Duitsland) is per 1 augustus 2013 benoemd tot hoogleraar European spatial planning systems aan de Fac. Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Stefanie Dühr is sinds 2008 werkzaam als universitair hoofddocent bij deze faculteit. Met deze nieuwe leeropdracht wil de faculteit haar internationale positie op het gebied van Europese ruimtelijke ontwikkeling verder uitbouwen.

Stefanie Dühr hoogleraar Europese ruimtelijke planning

Als hoogleraar Europese ruimtelijke planning zal Stefanie Dühr zich richten op de manier waarop EU-beleid en transnationale initiatieven ruimtelijke planning en ruimtelijke ordening in Europese landen en regio’s beïnvloeden. Haar onderzoek geeft verder inzicht in de governance en politics van transnationale regio’s en de rol van cartografische afbeeldingen in Europese planning processen.

Stefanie Dühr studeerde sociale geografie en ruimtelijke ontwikkeling aan de Universiteit van Trier (Duitsland), waar ze in 1998 haar Master’s behaalde. Ze verrichtte in opdracht van de Europese Commissie in Brussel in1998 werkzaamheden voor het Europees Ruimtelijk Ontwikkelingsperspectief (EROP) en het EU Compendium van de systemen en het beleid van ruimtelijke ordening.

Van 1998 tot 2005 werkte Stefanie Dühr als onderzoeker aan de University of the West of England, Bristol, waar ze in 2005 promoveerde op onderzoek naar visualiseringen in de ruimtelijke planning in Europa. In deze periode was mevrouw Dühr deels gedetacheerd bij het Britse ministerie voor ruimtelijke ordening als contactpersoon voor het transnationale samenwerkingsprogramma EU INTERREG IIIB voor Noord-West Europa. Sinds 2006 werkt Stefanie Dühr aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tussen 2007 en 2008 was ze ook in deeltijd werkzaam als hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening in Europa op de School van Ruimtelijke Ordening, Universiteit van Dortmund.

Bron: Radboud Universiteit Nijmegen

Reageer op dit artikel