nieuws

Peter Haasbroek van NAi naar Mecanoo

Business

Per 1 mei 2013 start Peter Haasbroek als zakelijk directeur bij Mecanoo architecten. Hiermee wil het Delftse bureau haar positie als toonaangevend internationaal opererend architectenbureau versterken.

Peter Haasbroek van NAi naar Mecanoo

 

 

 

Haasbroek gaat samen met oprichter/creatief directeur Francine Houben en technisch directeur Aart Fransen de directie van Mecanoo vormen. Over zijn benoeming zegt Haasbroek zelf: “Vier jaar NAi hebben mij overtuigd van de maatschappelijke relevantie, misschien zelfs noodzaak, van goede architectuur. Bij Mecanoo als topspeler kan ik daar indirect verder aan bijdragen.”

NAi

Peter Haasbroek (1964) was van 2009 tot en met 2012 zakelijk directeur bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Hij leidde onder andere de verbouwing van het NAi. In 2012 was hij namens het NAi kwartiermaker in de fusie met Premsela en Virtueel Platform. Peter Haasbroek is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel