nieuws

Uri Gilad partner bij Wingender Hovenier Architecten

Business

Uri Gilad is sinds 1 maart 2013 partner bij Wingender Hovenier Architecten in Amsterdam. Naast oprichters Jan Peter Wingender en Joost Hovenier is Uri Gilad de derde partner in het bureau. Met de benoeming wil het bureau zijn internationale positie versterken en zijn portfolio verbreden.

Uri Gilad partner bij Wingender Hovenier Architecten

 

 

 

Voorbeelden van de internationale samenwerkingen van het bureau zijn onder andere de transformatie van het douanedepot Freilager Albisrieden in Zürich tot duurzaam hoogstedelijk woongebied (in samenwerking met office haratori, Zürich).

 Wingerden 

Amsterdam

In Amsterdam werkt Gilad aan de transformatie van het voormalige ‘Rijksgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf’ tot een vijfsterren hotel met 185 kamers (samen met BK Architecture, Tel Aviv).

 Wingerden_Amsterdam 

Uri Gilad (1977) studeerde aan de HIT in Tel Aviv en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In Nederland werkte hij bij Architectuurstudio HH en sinds 2010 als associate architect bij Wingender Hovenier Architecten. Sinds 2008 is hij gastdocent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel