nieuws

Design van de Week: Ice

Architectuurproducten

Daniel Libeskind is niet vies van scherpe lijnen. Dat zie je zowel in zijn gebouwen als in zijn meubelontwerpen. Ook deze nieuwe kroonluchter lijkt uit scherven of bliksemschichten te bestaan. Deze Ice Chandelier voor Lasvit wordt door de starchitect gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Design van de Week: Ice

Ice Chandelier is ontworpen voor de Tsjechische fabriek Lasvit. De kroonluchter bestaat uit glazen cellen van helder glas, geblazen in hoekige mallen. De losse compartimenten zijn vervolgend geclusterd in een serie driehoekige patronen; een soort puzzel van ijskristallen.

De compositie van de lamp is eenvoudig aan te passen aan de ruimte, door de losse cellen te draaien. Het glas vangt het licht en breekt het in de prismavormen. Elke afzonderlijk kolom schijnt zo op een onvoorstelbare manier. 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel