nieuws

TU Delft studenten tweede in wereldkampioenschap energiezuinig bouwen

Architectuur

TU Delft studenten tweede in wereldkampioenschap energiezuinig bouwen

Het MOR (Modular Office Renovation) – team van de TU Delft is zondag 28 juli tweede geworden tijdens de Solar Decathlon Europe 2019. Het MOR team was het enige Nederlandse team tijdens het wereldkampioenschap bouwen van energiezuinige huizen wat plaats vond in Szentendre, Hongarije.

Tijdens de Solar Decathlon Europe werden de huizen van de deelnemende teams beoordeeld op 10 onderdelen. Voor elk onderdeel was een tussenprijs te winnen en daarnaast werden alle punten bij elkaar opgeteld voor het algemeen klassement. Elk onderdeel is elk 100 punten waard en het MOR team is met een totaal van 851,8 punten tweede wereldkampioen geworden. Deze punten werden verzameld met drie eerste prijzen, vier tweede prijzen en één derde prijs. Het Franse team is met 853,5 punten eerste geworden. De derde prijs is naar het Roemeense team gegaan, zij wisten 802,5 punten te bemachtigen. Er deden teams mee van over de hele wereld zoals Spanje, Thailand, Hongarije en Algerije.

MOR_TU Delft_Tweede WK energiezuinig bouwen

Van inefficiënte kantoren naar A+++ woningen

Voor de competitie is het prototype in vijftien dagen door de studenten zelf gebouwd. Het prototype, is een uitsnede op ware grootte van een inefficiënt kantoor dat is omgebouwd in een appartement van 50 m2 met een binnentuin van 25 m2. Het prototype werd in Nederland ontworpen en gebouwd door een team van 46 studenten. Vervolgens werd het gedemonteerd en tijdens de competitie in Hongarije weer opgebouwd.

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel